Izvor: RTS, 02.Jul.2023, 17:32

Србија шеста на Мундобаскету за јуниоре

Јуниорска кошаркашка репрезентација Србије (У19) заузела је шесто место на Светском првенству пошто је поражена од Аргентине 87:71.
Србија и Аргентина су до последње четвртине играле неизвесну утакмицу у којој су се мењале у вођству. "орлићи" у последњој >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << деоници попуштају у одбрани и долази до пада игре, што је противник искористио и успео серијом 10-0 да дође до победе.
Пад концентрације наступио је и у нападу па су кошаркаши Србије на три минута пре краја у периоду у којем су могли да ухвате прикључак за "Таучосима" изгубили три лопте у нападу у низу.
Аргентина је боље шутирала и за два поена (67,5% наспрам 58%), и за три (35,7% - 24,1%), а поново су погубне биле бројне изгубљене лопте српских јуниора, њих чак 16, те добијена битка у скоковима (41:30) на крају није била пресудна, али јесте чињеница да је клупа Аргентине одиграла бољи меч.
У селекцији Аргентине Ле Алија је био најефикаснији са 18 поена уз 6 скокова, док је Дилан Бордон додао 15.
У селекцији Србије Филип Боровићанин је имао 21 поен, 14 скокова и 3 асистенције, док је Лазар Ђоковић забележио 18 поена.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.