Izvor: RTS, 02.Jul.2023, 17:01

Јуниорска репрезентација Србије поражена од Исланда у борби за светску бронзу

Јуниорска репрезентација Србије остала је без медаље на Светском првенству у Немачкој после пораза од Исланда 27:23 (13:13) у мечу за треће место.
Спортска изрека каже да је најтеже на једном турниру истог противника победити два пута. Исланд је после >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << тријумфа у групној фази 32:29 успео да још једном слави, баш у борби за бронзу.
Изабраници Ђорђа Теодоровића су одлично стартовали, домогавши се максималне предности од четири гола средином првог полувремена. Ипак, последња три минута тог периода прошла су у знаку пада концентрације наше селекције и повратка ривала са 13:10 на 13:13.
"Орлићи" су после велике паузе поново кренули сјајно прве минуте другог полувремена, вративши предност на 15:13 и упорни Исланђани су се успели још једном да се врате и преокрену. Србија је била у подређеној позицији. Дуго је трајала неизвесна борба, током које су Исланђани имали гол или два предности, а Србија је долазила до егала, без повретка у резултатски плус.
Исланд је играо изузетно чврсту одбрану против које се наши играчи нису снашли у преломиним моментима.
Код Србије је први стрелац на утакмици био бошко Станисављевић са шест голова, следили су Милош Кос са пет и Симо Шијан са четири гола.
Торстен Гунарсон са осам голова је предводио Исланд.
У финалу играју Мађарска и домаћин Немачка од 18 часова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.