Izvor: RTS, 02.Jul.2023, 10:06

Новак: Гренд слемови су приоритет, мотивисан сам да наставим да исписујем историју

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да је мотивисан да освоји што више гренд слем титула и додао да жели да у наставку играчке каријере обори што више рекорда.
Ђоковић је пре три недеље тријумфом на Ролан Гаросу стигао до 23. гренд слем трофеја >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у каријери, а српски тенисер је тренутно други на АТП листи иза Шпанца Kарлоса Алкараза.
Ђоковић ће у понедељак од 14.30 сати играти у првом колу Вимблдона против Педра Kачина.
"Највише се вреднује колико си освојио гренд слемова и колико си недеља био на врху АТП листе. Наравно да сам мотивисан да порадим на оба рекорда, да будем број један и да освојим што више гренд слемова. Сада ми је фокус да освојим што више гренд слемова, не толико на том броју један. Поносан сам што сам и срећан што сам у позицији ту где јесам, немам проблем да то вербализујем и да кажем да је то тако, јер је то циљ", рекао је Ђоковић.
Новак је последњи званични меч одиграо 11. јуна у финалу Ролан Гароса против Норвежанина Kаспера Руда.
"Имам велику жељу и мотивацију да наставим да корачам унапред, да трасим свој пут и да покушам да даље исписујем историју спорта којег волим. Да бих то успео, да себе ставим у ту позицију, морао сам себе да прешалтам психички на Вимблдон и да размишљам како да се што боље припремим", истакао је најбољи српски тенисер.
Ђоковић је најавио да ће дати све од себе да одбрани титулу на Вимблдону.
"И даље у овим годинама што освајам гренд слемове, што ме радује. Покушавам да искористим тај тренутак, добро се осећам у свом телу, добро играм и мотивисан сам. Ствари се врло брзо мењају, већ је 20 година како се бавим професионалним тенисом, дуг је то период, много је захтеван овај спорт, захтеван је тај стил, ненормалан у очима неких, али то ме је довело до ових висина. Са друге стране, желим још, желим да искористим, преостала су два гренд слема, на Ју-Ес опену и Вимблдону. Потрудићу се да се борим за трофеј и видећемо колико ћу догурати далеко", навео је Ђоковић.
Српски тенисер је последњи пораз на Централном терену Вимблдона претрпео пре 10 година од Ендија Марија.
"Романса са централним тереном? Нисам ни ја знао тај податак до момента када сам га видео пре 10 дана. Генерално, централни терени гренд слемова су инспирација свакоме, када си на таквој арени, тешко је да не будеш мотивисан. Поготово Вимблдон. Турнир који сам сањао да ћу да освојим, ту сам причао причу милион пута. Сваки пут када изађем на централни терен Вимблдона, разликује се осећај у односу на сваки други турнир", закључио је Ђоковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.