Izvor: RTS, 02.Jul.2023, 08:15

Данте Егзум напустио Партизан и потписао уговор са Даласом

Аустралијски кошаркаш Данте Егзум, прошле сезоне један од најбољих кошаркаша Партизана, враћа се у НБА лигу, пошто је потписао уговор са Далас мавериксима.
Егзуму је на крају сезоне истекао уговор са Партизаном, а Аустралијанац се враћа у НБА где >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је провео значајан део каријере и играће у тандему са Луком Дончићем.
Егзум је драфтован као пети пик 2014. године, а играјући за Јуту имао је запажене партије.
Ипак, његова НБА каријера била је испресецана тешким повредама, па се 2021. године опробао у Европи играјући за Барселону.
Претходну сезону провео је у Партизану и био један од најбољих играча у екипи Жељка Обрадовића, која се после десет година вратила на АБА трон и умало дошла до завршног турнира Евролиге.
Егзум ће у Даласу бити саиграч Луки Дончићу и Кајрију Ирвингу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.