Izvor: RTS, 01.Jul.2023, 16:46

"Орлићи" против Аргентине за пето место на Светско првенству

Млада кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у разигравање за пето место на Светском првенству које се одржава у мађарском граду Дебрецину пошто је данас убедљиво савладала Јапан 99:73 (24:16, 21:28, 31:12, 23:17).
Очигледно уздрмани убедљивим поразом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у четвртфиналу од Француске, изабраници Владимира Ђокића су прво полувреме одиграли променљиво и дозволили Јапану да се врати у меч после двоцифреног минуса.
У другом полувремену наши кошаркаши су заиграли много боље и на крају победили Јапан још убедљивије него у групној фази (76:65).
Србију је предводио Илија Милијашевића са 22 поена, пратио га је Филип Радаковић са 20 поена,16 је дао Лазар Ђоковић, а 12 Алекса Миленковић.
Србија ће за пето место на Мундобаскету играти против Аргентине, која је савладала Канаду 106:101.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.