Izvor: RTS, 01.Jul.2023, 14:57

Терзић на Скупштини Звезде: Гладни смо нових успеха и желимо да их остваримо

У Звезди нема времена за одмор, свесни смо великих очекивања. Гладни смо успеха, гладни смо да будемо још бољи и да свакога дана растемо и унапређујемо клуб, рекао је генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић.
Он је на петој редовној седници >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Скупштине клуба обелоданио четири основна циља у наредном периоду: Први циљ – апсолутна резултатска доминација у Србији и релевантност у Европи, други циљ – финансијска стабилност и раст, трећи циљ – улагање у савремену инфраструктуру и четврти циљ – таленти Звездине омладинске школе.
"Континуитет Црвене звезде у врхунским спортским резултатима, који су основни циљ клуба, је прво и основно мерило нашег рада и испуњења постављених циљева. По први пут у историји клуба освојили смо три дупле круне као и шест титула у низу. Седма групна фаза УЕФА такмичења у низу од чега три групне фазе Лиге шампиона су потврда наше снаге у Европи", истакао је Терзић и додао:
"Генерисан коефицијент нам је омогућио директан пласман у групну фазу Лиге шампиона. То је резултат нашег рада у протеклих девет година. У тих девет година освојили смо седам шампионских титула и пласирали се седам пута у групну фазу УЕФА такмичења. Црвена звезда је данас поново јако важна у Европи. Наш стадион Рајко Митић је реалност на фудбалској мапи Европе", констатовао је генерални директор "црвено-белих".
Терзић наводи да је финансијска стабилност клуба показатељ раста.
"По питању финансијске стабилности и раста битно је истаћи да УЕФА лиценцу добијамо као потврду доброг пословања паралелно са тромесечним УЕФА мониторингом. Клуб је финансијски стабилан уз константан раст и развој који захтева велика улагања пре свега у тим. Поносни смо на чињеницу да смо измирили све пореске обавезе према држави у целости, у износу већем од 13 милиона евра", изјавио је Терзић и додао:
"У претходних девет година генерисали смо клубу приходе од преко 300 милиона евра од чега око 85% из иностранства пре свега од прихода од УЕФА и прихода од трансфера. У том периоду клуб је држави платио око 33 милиона евра пореза. Кад сам дошао, Звезда је била способна да приходује 10 милиона евра, док тренутно клуб приходује преко 50 милиона евра годишње", истакао је Терзић.
Осврнуо се потом на питање инфраструктуре.
"Црвена звезда данас и без решеног стратешког питања локације има савремену инфраструктуру захваљујући великим улагањима сваке године. Уложили смо преко 10 милиона евра из текућег пословања и подигли услове за рад наших играча и запослених, као и комфор наших навијача. Данас је као што видите наш стадион и тренинг центар једно велико градилиште. И даље радимо да додатно осавременимо инфраструктуру", констатовао је Терзић.
На крају обраћања генерални директор Црвене звезде се дотакао и омладинске школе.
"Рекао сам и на прошлој Скупштини, и поновићу данас, Омладинска школа добро ради, али увек може још боље. Морамо убрзати процес формирања наших играча. Наши таленти морају постајати играчи и имати већу вредност на тржишту. Морамо квалитетније радити са играчима и више пажње посвећивати и у делу ван њиховог самог тренажног процеса. Исправљањем уочених грешака морамо повећати тржишну вредност наше екипе и максимизирати приходе од трансфера", закључио је Терзић.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.