Izvor: RTS, 30.Jun.2023, 19:26

Ново сребро за Србију, Маја Умићевић и Никола Митро вицешампиони у Кракову

Маја Умићевић и Никола Митро освојили су данас сребрну медаљу у микс дублу у текболу на Европским играма које се одржавају у Кракову.
Маја Умићевић и Никола Митро освојили су данас сребрну медаљу у микс дублу у текболу на Европским играма које >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се одржавају у Кракову.

Српски пар је у финалу поражен 2:0 у сетовима од Мађара Лее Вашаш и Балаша Каца.
Никола и Маја су на путу до финала прво у групи савладали селекције Јерменије, Украјине и Хрватске, све са 2:0 у сетовима.
У четвртфиналној утакмици наш микс дубл био је бољи од Португалије, а у полуфиналу од селекције Пољске, а оба меча добили су са 2:0.
Текбол је релативно нов спорт, покренут пре само девет година, а својеврсна је комбинација стоног тениса и фудбала, игра се ногама на "закрвиљеном" столу.
На Светском првенству у овом спорту 2021. године пар играча Никола Митро и Богдан Маројевић донели су Србији прву шампионску титулу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.