Izvor: RTS, 30.Jun.2023, 09:17

Преминуо Вахидин Мусемић, некадашњи фудбалер Сарајева и репрезентативац Југославије

Некадашњи ас Фудбалског клуба Сарајево Вахидин Мусемић преминуо је у 76. години, преноси Аваз.
Мусемић је током каријере наступао за Сарајево и Ницу, али и за селекцију Југославије са којом је 1968. године освојио сребро на Европском првенству.  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Спенсер са Кошева био је пример како се бори за грб на дресу током играчке каријере, и како се односи према свом клубу након завршетка исте. Његова љубав према ФК Сарајево сваким даном била је све већа, страст када говори о свом клубу видела се у очима приликом сваког разговора, и са њом је 'инфицирао' целу своју породицу. Име Вахидина Мусемића заувек ће остати уписано златним словима у историју нашег клуба и града. Нека му је рахмет и вечна слава", наводи се у објави Фудбалског клуба Сарајево на Инстаграму. 
За Сарајево је одиграо 300 утакмица и постигао 300 голова. Две године играо је у екипи Нице из Француске.
У дресу репрезентације Југославије дебитовао је голом 6. априла 1968. године у Марсеју против Француске 1:1, а за национални тим одиграо је 18 утакмица.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.