Izvor: RTS, 29.Jun.2023, 13:39

Виландер: Ђоковић велики фаворит за освајање Вимблдона, али је и Алкараз у игри

Некадашњи шведски тенисер Матс Виландер изјавио да је Србин Новак Ђоковић велики фаворит на предстојећем Вимблдону, али је додао да и Шпанац Карлос Алкараз може да освоји трофеј на Отвореном првенсту Енглеске, преноси Јуроспорт.
Ђоковић брани >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << титулу на Вимблдону, а српски тенисер је у каријери седам пута тријумфовао на трећем гренд слем турниру сезоне. Он је ове сезоне тријумфовао на Аустралијан опену и Ролан Гаросу. Србин је други тенисер света, док је Алкараз први на АТП листи.

"Разлог због ког мислим да је велики фаворит је то што још нисам видео некога ко је тако стабилан са основне линије као Ђоковић и тако добро сервира као он на Вимблдону. Из године у годину, сервис му је бољи. На Ролан Гаросу против Алкараза смо видели колику улогу има његов сервис, колико је битно да се 'ухвате' три поена на први сервис у свом гему, нарочито кад је резултат неизвестан. Не видим то ни код Алкараза, ни код Холгера Рунеа или Алекса де Минора... Дакле, код било кога од млађих играча", рекао је Виландер.
Он је истакао да су Ђоковићеве шансе у односу на остале тенисере, који буду учествовали на Вимблдону.
"Али, притисак је наравно на њему, јер ако освоји титулу, достићи ће рекорд од 24 гренд слем титуле који држи Маргарет Корт. Такође, био би само на титулу од календарског гренд слема. Наравно, мислим да је научио много о томе како треба да се бори са притиском, на пример од момента када је изгубио финале Ју-Ес опена од Данила Медведева. Верујем да ће Ђоковић да уђе мало опуштеније на турнир. Наравно, Алкараз је у игри, освојио је АТП турнир у Квинсу и показао да је веома опасан. Ако коначно реши све проблеме које има у игри на шљаци, може да угрози Ђоковића. Да ли је време за то ове године? Не мислим да је тако", навео је Виландер, који је стручни коментатор на Јуроспорту.
Вимблдон ће бити одржан од трећег до 16. јула, а жреб ће бити одржан 30. јуна.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.