Izvor: RTS, 28.Jun.2023, 22:32

Састав Францсуке за Мундобаскет - Гобер, Лесор, Јабуселе, Батум и остале звезде

Селектор кошаркашке репрезентације Француске Венсан Коле саопштио је списак од 12 играча који ће представљати "триколоре" на Светском првенству.
Коле је за француску телевизију "ТВ3" објавио списак кошаркаша који ће играти на Мундобаскету иако >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је почетка СП остало нешто мање од два месеца.
Француску предводи звезда Минесоте Руди Гобер, а на списку је бивши кошаркаш Партизана Матијас Лесор, који је јуче потписао уговор са Панатинаикосом.
На списку су: Силван Франциско (Перистери), Нандо де Коло (Асвел), Франк Нтиликина (Далас), Ели Окобо (Монако), Еван Фурније (Њујорк),Јакуба Оуатара (Монако), Тери Тарпи (Монако), Николас Батум (ЛА Клиперс),Гершон Јабуселе (Реал), Матијас Лесор (Панатинаикос), Мустафа Фол (Олимпијакос), Руди Гобер (Минесота).
Селектор Француске је најавио да ће на припремама бити петорица играча који ће помоћи тиму да спремно дочека СП, а то су Жоел Ајаји, Уго Бенитез, Осман Диенг, Џајлен Хард и Бодијан Маса.
СП ће бити одиграно од 25. августа до 10. септембра у Јапану, Индонезији и Филипинима. Француска ће бити у групи Х са Летонијом, Либаном и Канадом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.