Izvor: RTS, 28.Jun.2023, 18:15

Међедовић у последњем колу квалификација за Вимблдон

Српски тенисер Хамад Међедовић пласирао се у треће, последње коло квалификација за Вимблдон, пошто је у другом колу победио Литванца Рикардаса Беранкиса 7:6 (7:2), 6:7 (2:7), 6:4. 
Меч је трајао два сата и 53 минута. Међедовић је тренутно 156. тенисер света, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << док је Беранкис 203. на АТП листи.
У првом сету играло се гем за гем, а српски тенисер је овај део меча решио у своју корист тек у тај-брејку резултатом 7:2. Литванац је у другом сету повео 2:0 у гемовима, али је Међедовић серијом 3:1 изједначио на 3:3. Беранкис је освојио наредна два гема, а српски тенисер је успео да изједначи на 5:5.
Други сет је поново одлучен у тај-брејку, који је припао Беранкису резултатом 7:2. У трећем сету виђена је велика борба. Играло се гем за гем до резултата 4:4. Међедовић је у деветом гему спасао три брејк лопте и повео 5:4.
Српски тенисер је потом на сервис Литванца искористио четврту меч лопту и заслужено је стигао до победе. Међедовић ће у последњем колу квалификација за Вимблдон играти против британског тенисера Билија Хариса, који је 346. на АТП листи.
Вимблдон почиње трећег јула, а жреб је планиран за 30. јун.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.