Izvor: RTS, 26.Jun.2023, 16:48

Андреа Гауденци реизабран на месту председника АТП

Италијан Андреа Гауденци поново је изабран за председника Асоцијације професионалних тенисера - АТП.
Гауденци је први пут изабран за првог човека АТП-а 2020. На функцији председника тениске организације биће до 2026. године.

"За мене је част >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << што сам поново изабран за председника АТП-а и што сам добио прилику да служим спорту који ми је толико дао. Поносан сам на све што смо урадили од 2020. године, а познато је са каквим смо се све изазовима суочавали. Заједно са руководством АТП сам посвећен визији за коју се надам да ће постати стварност у наредним годинама", изјавио је Гауденци. 
Под Гаудензијевим вођством, АТП је спровео реформе чији је циљ успостављање нових основа за раст "белог спорта".
Прва фаза, која је ступила на снагу 2023. године донела је повећање надокнаде за играче од чак 37,5 милиона долара у односу на претходну годину на АТП и Челенџер туру.

Италијан је био професионални тенисер до 2003. године, а у каријери је освојио три трофеја.
Најбољи пласман имао је 1995. године када је био 18. тенисер света.
Након играчке каријере, Гауденци је дипломирао је на Правном факултету на Универзитету у Болоњи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.