Izvor: RTS, 26.Jun.2023, 16:13

Олајинка у црвено-белом дресу: Једва чекам да заиграм за Звезду, свестан сам да је ово корак напред

Фудбалски клуб Црвена звезда представио је на Златибору ново појачање Нигеријца Питера Олајинку, који је претходних пет сезона играо за Славију из Прага.
Црвена звезда је почетком године договорила трансфер Олајинке и то без обештећења, а Нигеријац >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (27) је потписао уговор на три године уз могућност продужења на још једну сезону.

Нигеријски нападач је званично представљен као ново појачање црвено-белих, који се тренутно на Златибору припремају за нову сезону.
"Задовољство ми је да представим још једно појачање Црвене звезде у овом прелазном року. Олајинка долази из Славије као слободан играч. Тамо је био најбољи фудбалер, уједно је и репрезентативац Нигерије. Носи велико искуство играња у европским такмичењима, а прошле сезоне је постигао четири гола у Лиги конференција и 11 погодака у првенству. Верујем да ће бити велико појачање за Звезду, поседује карактеристике које смо тражили код играча за његову позицију и сигуран сам да наш тим са њим добија нову физиономију и снагу", рекао је спортски директор Црвене звезде Митар Мркела.
Он је најавио да ће београдски клуб ускоро довести још једно појачање.
"Требало би да ускоро завршимо један посао. Остали су технички детаљи, али нећу о именима. Када је реч о одбрани, имамо доста фудбалера који могу да покрију позиције у дефанзиви, и за сада није у плану да иког доводимо, али ће свакако то зависити и од одлазака", истакао је Мркела.
Олајинка је у Црвеној звезди задужио дрес са бројем 14.
"Имао сам већ прилику да посетим стадион и одушевљен сам Мараканом. Сјајно је бити у Звезди, осећам се одлично, сви су ме лепо дочекали и једва чекам да заиграм. Гледао сам током пролећа неколико Звездиних мечева, видео сам да имамо доста квалитетних играча и сјајан тим. Долазак у Звезду је велики корак за моју каријеру. Свестан сам да је корак напред, а промена, иако није лака, иде уз посао фудбалера. Ово је нови изазов који сам поставио пред себе", рекао је Олајинка.
Он је истакао да саиграче не доживљава као конкуренцију.
"Свестан сам да је Александар Катаи изузетно квалитетан, али ја играм истуреније, више као нападач. Свакако, не гледам никог као конкуренцију, ту смо да правимо заједничке успехе", додао је нови фудбалер Црвене звезде.
Олајинка је навео да највише воли да постиже голове.
"За мене је најважније да екипа побеђује, ипак највише волим да постижем голове, али осећам се лепо и када асистирам", додао је Нигеријац.
Он није желео да упоређује Славију и Црвену звезду.
"Још не могу да упоредим која је екипа боља, али ћу знати одговор на то питање када будем почео да тренирам са саиграчима у Звезди. Што се тиче утакмице са Интером, даћу све од себе да поновим те игре у Звездином дресу и одушевим навијаче", истакао је Олајинка.
Олајинка је рођен 16. новембра 1995. године у Ибадану, а у каријери је играо за Билис, Јеницами, Скендербег, Дуклу, Варегем и Славију.
Нигеријац је на 183 меча за Славију постигао 50 голова уз 26 асистенција.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.