Izvor: RTS, 26.Jun.2023, 13:39

Даријус Томпсон на корак до учешћа за Италију на Светском првенству

Председник Кошаркашког савеза Италије Ђани Петручи изјавио је да био играч Басконије Даријус Томпсон могао да наступи за репрезентацију Италије на предстојећем Светском првенству, преноси "Баскетњуз".
Томпсон је рођен у САД, а кошаркаш Басконије >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << би ускоро требало да добије италијанско држављанство.
"Недостаје само неколико папира. Верујемо да ће Томпсон моћи да се прикључи припремама крајем јула, под условом да га селектор Италије Ђанмарко Поцеко позове", рекао је Петручи.
Томпсон (28) игра на позицији плејмејкера, а прошле сезоне у Евролиги за екипу Басконије је просечно постизао 12,6 поена и имао је 3,2 скока и 6,7 асистенција по мечу.
Томпсон је члан Басконије од 2022. године, а пре тога је играо за Локомотиву Кубањ, Бриндизи и Лајден.
Мундобаскет ће бити одржано од 25. августа до 10. септембра у Јапану, Индонезији и Филипинима. Италија ће играти у групи са Анголом, Доминиканском Републиком и Филипинима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.