Izvor: RTS, 25.Jun.2023, 22:22

Кошаркашице Белгије шампионке Европе

Женска кошаркашка репрезентација Белгије победила је селекцију Шпаније са 64:58 (13:17, 12:15, 18:16, 21:10) у финалуи освојила златну медаљу на Европскогм првенству у Љубљани.
Белгија је освојила трећу медаљу на ЕП, а први пут у историји континенталних >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << шампионата је стигла до злата. Белгија је у историји ЕП освојила и две бронзе.

Најефикаснија у шампионској селекцији Белгије била је Ема Месеман са 24 поена и осам скокова. Кјара Линскенс је убацила 18 поена уз 15 скокова.
У селекцији Шпаније најбоља је била Кералт Касас са 14 поена, док је Ракел Карера додала 12.
Селекција Шпаније је освојила друго сребро на ЕП, а до сада је женска кошаркашка репрезентација ове земље четири пута била шампион Европе. Шпанија има и пет бронзаних медаља са ЕП.
Селекцији Француске је припала бронзана медаља, пошто је раније данас у мечу за треће место савладала Мађарску 82:68.
Србија је освојила пето место на ЕП, пошто је надиграла Немачку 78:62.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.