Izvor: RTS, 25.Jun.2023, 20:42

Кошаркашице Француске освојиле бронзану медаљу на ЕП

Женска кошаркашка репрезентација Француске освојила је бронзану медаљу на Европском првенству, пошто је данас у мечу за треће место у Љубљани победила Мађарску резултатом 82:68.
Францускиње су други пут у историји освојиле бронзану медаљу на континенталним >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << шампионатима.
Француска је 2009. у Летонији постала европски првак. Потом је две године касније у Пољској освојила бронзу, а онда је пет пута заредом (2013, 2015, 2017, 2019. и 2021) стизала до сребрног одличја.
Мађарска је водила са 7:3, након чега је све било у знаку Француске, која је направила серију 15:0, повела 18:3 и велико вођство одржавала до краја утакмице.
Најефикаснија у победничком тиму била је Мамињан Туре са 20 поена, док је Илијана Рупер додала 13. У селекцији Мађарске најбоља је била Вираг Киш, која је ппстигла 21 поен.
Финале ЕП између Шпаније и Белгије биће одиграно вечерас од 20 часова.
Пето место на ЕП освојила је селекција Србије, која је раније данас победила Немачку 78:62.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.