Izvor: RTS, 25.Jun.2023, 16:57

Франческо Банјаја победио на Великој награди Холандије

Возач Дукатија Италијан Франческо Бањаја победио је на Великој награди Холандије која је у оквиру Мото ГП шампионата вожена на стази у Асену.
Бањаја је до четврте победе у сезони, а 25. у каријери стигао у времену 40:37.640. Друго место освојио је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Италијан Марко Безеки из екипе ВР46 Рејсинг тима, док је трећа позиција припала Шпанцу Алешу Еспаргару из Априље.
 Јужноафриканац Бред Биндер из Ред Була је као трећи прошао кроз циљ, али је померен за једну позицију пошто је у последњем кругу изашао ван оквиру стазе. Пето место припало је Шпанцу Хорхеу Мартину из екипе Прима Прамак рејсинг.
Прво место у генералном пласману возача држи Банјаја са 194 бода, други је Мартин други са 159, док је Бецеки трећи са 158.
Наредна трка биће вожена седмог августа за Велику награду Велике Британије на стази Силверстон.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.