Izvor: RTS, 25.Jun.2023, 16:49

Александар Бублик савладао Рубљова за титулу у Халеу

Тенисер из Казахстана Александер Бублик надиграо је Руса Андреја Рубљова са 2:1 ( 6:3, 3:6, 6:3) у финалу АТП турнира у немачком Халеу и дошао до прве титуле у сезони.
Бублику, који је 48. играч на АТП листи, требало је сат и 35 минута игре да савлада Рубљова >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << који је тренутно седми тенисер света.

Захваљујући овој победи Александер Бублик ће од понедељка са 48. „скочити“ на 26. место АТП листе што ће бити његов пласман каријере.
Бублик је тријумфом у Халеу стигао до прве титуле у сезони, а друге у каријери после освајања турнира у Лиону.
На другој страни Рубљов, који је у каријери освојио 13 трофеја, није у најбољој форми и освојио је само један трофеј ове сезоне. Губио је финала у Дубаију, Бањалуци и сада Халеу.
Бублик је тријумфом у Халеу освојио новчану награду од 410.515 евра и 500 поена за АТП листу, док је Рубљову припало 220.880 евра и 300 бодова.
АТП турнир у Халеу играо се на трави за наградни фонд од 2.195.175 евра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.