Izvor: RTS, 25.Jun.2023, 16:44

Карлос Алкараз освојио турнир у Лондону и повратио прво место на АТП листи

Шпански тенисер Карлос Алкараз освојио је АТП турнир у Квинсу, пошто је у Лондону финалу победио Аустралијанца Алекса де Минора 6:4, 6:4.
Шпанац ће од сутра званично преузети прво место на АТП листи од Новака Ђоковића и то недељу дана пре старта Вимблдона.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Меч између Алкараза и Де Минора је трајао један сат и 40 минута. Ово је био други међусобни дуел шпанског и аустралијског тенисера,и други тријумф Алкараза.
У првом сету играло се гем за гем до резултата 4:4 када је Шпанац у деветом гему направио брејк, а онда га и потврдио за 1:0 у сетовима.
Алкараз је петом гему другог сета направио брејк, а онда је држао предност од два гема до краја меча. Шпанац је победом у Лондону стигао до 11. титуле у каријери, а прве ове сезоне. Аустралијанац је у каријери освојио седам АТП трофеја.
Алкараз је за тријумф у Лондону освојио новчану награду од 477.795 евра и 500 поена за АТП листу, док је Де Минору припало 220.880 евра и 300 поена. АТП турнир у Квинсу играо се на трави за укупни наградни фонд од 2,2 милиона евра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.