Izvor: RTS, 25.Jun.2023, 15:14

Јуниори Србије победили Бразил, друга победа "орлића" на Светском првенству

Мушка јуниорска кошаркашка репрезентација Србије победила је селекцију Бразила резултатом 74:72 (21:22, 21:15, 11:14, 21:21) у мечу другог кола групе Ц на Светском првенству за играче до 19 година у Дебрецину.
Као што је било очекивано, дуел Србије и Бразила >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << био је изједначен до самог краја. У последња два минута екипе су ушле поравнате 67:67. Бразил је на кратко преузео вођство, да би тројком Илије Милијашевића наш тим дошао корак ближе победи, 69:70, а после чега више није гледао у леђа ривалу.
Бразил јесте још једном запретио, на 66 секунди пре краја пришао на 70:71, али је тројком Филипа Боровићанина Србија одбила и тај налет, затим успела и да прва прође кроз циљ.
Најефикаснији у селекцији Србије био је Илија Милијашевић са 21 поеном, док је Филип Боровићанин додао 15. У репрезентацији Бразила најбољи је био Рејнан Сантос са 18 поена. Јапан је раније данас савладао Египат 82:70.
Србија се налази на првом месту на табели групе Ц са четири бода, док Јапан и Бразил имају по три.
Египат је последњи без бодова. Србија ће у уторак у последњем колу групе Ц играти против Јапана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.