Izvor: RTS, 25.Jun.2023, 14:00

Ватерполисти Србије победом против Турске завршили квалификације за ЕП

Мушка ватерполо репрезентација Србије победила је у Истанбулу селекцију Турске резултатом 16:4 (6:1, 2:0, 3:2, 5:1) у мечу последњег, трећег кола групе Ц квалификација за Европско првенство, које ће почетком наредне године бити одржано у израелској Нетањи. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Најефикаснији у победничком тиму био је Радомир Драшовић са шест голова. Србија је и пре последњег кола квалификација обезбедила пласман на ЕП 2024. 
Србија је на крају освојила прво место у групи са девет бодова, док је Словачка друга са шест. Ове две селекције су избориле пласман на ЕП.
Турска је трећа са три, док је Велика Британија последња без бодова. Изабраници Уроша Стевановића су на турниру у Истанбулу победили Велику Британију 28:0 и Словачку 15:8.
Ватерполисти Србије ће играти од 30. јуна до другог јула на завршном турниру Светског купа, који ће бити одржан у Лос Анђелесу.
У четвртфиналу Светског купа 30. јуна ће играти Немачка - Шпанија, Србија - САД, Италија - Румунија и Мађарска - Грчка.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.