Izvor: RTS, 24.Jun.2023, 21:47

Ватерполисткиње Србије победиле Чешку за пласман на ЕП

Ватерполисткиње Србијенадиграле су селекцију Чешке са 22:12 на квалификационом турниру у Новом Саду и практично обезбедиле пласман на Европско првенство у Израелу.
У првој од две утакмице квалификација за Европско првенство ватерполистиње Србије >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су убедљиво надиграле Чешку и практично већ обезбедиле пласман на елитно комтинентално такмичење.

Ватерполисткиње Србије су добро ушле у меч, а селекција Чешке је успела да у једном тренутку друге четвртине изједначи на 8:8, али је то било све јер су наше варетполисткиње у финишу направиле серију  од 9:0 па су Чехиње претрпеле убедљив пораз.
У недељу Србија игра са Украјином која је први дан поражена од Чешке са 13:7 тако да би тај меч требало да буде формалност.
Раније данас и варетполисти Србије су победили Словачку са 15:8 (3:2, 3:3, 4:2, 5:1) у другом мечу Групе Ц квалификација чиме су обезбедили учешће на Европском првенству.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.