Izvor: RTS, 24.Jun.2023, 18:29

Маљковић: Земља Србија заслужује да има јаку женку кошаркашку лигу

Селекторка Србије Марина Маљковић била је задовољна игром репрезентативки и изјавила је на конференцији за медије након утакмице са Црном Гором, да Србија заслужује да има јаку женску кошаркашку лигу.
Кошаркашице Србије победиле су селекцију >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Црне Горе резултатом 63:58 (19:16, 19:15, 15:12, 10:15) на Европском првенству у мечу одиграном у разигравању за учешће у квалификацијама за Олимпијске игре у Паризу.

"Ја сам ту, ако ме то питате. Никакав проблем, ја сам ту. Нисам у НБА, не знам колико година, колико сам у репрезентацији. А хоћу да идем једног дана. Желим да идем, није да немам позива. Али не, посветила сам се, стопостотно. Хоћу и да одмарам, искрено речено. Али посветила сам се репрезентацији. Сигурна сам да ће сви људи око мене да се уклопе у ту причу и да уђемо, шта год да је, за бољитак српске женске кошарке. Јер само то сви видимо као решење, трајно. На кажем да ће бити црно, али ћемо се трудити да направимо што боље могуће", истакла је Маљковић.
Додаје да у том пројекту не треба она да се пита за све.
"То није прича да се направи један клуб где ће Марина Маљковић. Не, тема је да се направи добра лига, на паметан начин, не са великим бројем клубова да ми ту нешто дивљамо. Да се направи један систем такмичења, нек је осам клубова, али нека то има смисла. Није битно име клуба, ништа није битно. Сматрам да земља Србија заслужује да има и јаку одбојкашку и јаку кошаркашку лигу. Да вратимо публику на женски спорт, да вратимо породице на женски спорт, да напуномо Халу спортова, Шумице и тако даље. Да имамо прелеп амбијент. Женска одбојка и женска кошарка, ако то не заслужује, па онда не знам стварно. И наравно да ћу се увек борити за то", закључила је Маљковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.