Izvor: RTS, 24.Jun.2023, 18:12

Ватерполисти Србије савладали Словачку и обезбедили учешће на Европском првенству

Ватерполо репрезентација Србије победила је Словачку 15:8 (3:2, 3:3, 4:2, 5:1) у другом мечу Групе Ц квалификација чиме је обезбедила учешће на Европском првенству.
Селекција Србије имала је отпор само у првом полувремену меча, а селектор Урош Стевановић >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је равноправно расподелио минутажу играчима. 

Бољом игром, посебно у другом полувремену Србија је победила Словачку и тако обезбедила учешће на Европском првенству у Нетањи почетком идуће године.
Брза два гола Вучинића из петерца и Димитријевића, па још два капитена Јакшића решили су све дилеме. 
Словаци су били немоћни, а растерећени српски играчи су у последњих осам минута ефикасном игром победу учинили убедљивом.
Најефикаснији у селекцији Србије били су Никола Јакшић и Ђорђе Вучинић са три гола.
Репрезентацију Словачке предводио је Марек Ткач са такође три гола.
Наредни меч ватерполисти Србије играју у недељу, 25. јуна од 12:30 против Турске.
Победник групе ће се директно пласирати на Европско првенство, као и три најбоље другопласиране селекције из четири групе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.