Izvor: RTS, 24.Jun.2023, 16:59

Српски шахиста Алексеј Сарана победник "Олимпијске еспортс серије" у Сингапуру

Српски шаховски велемајстор Алексеј Сарана победио је на турниру "Олимпијске еспорт серије" у Сингапуру. У финалу је савладао доскорашњег земљака Максима Чигајева.
Треће место освојио  је 14-годишњи Нгок Троун Сон, који је савладао Руса Александра >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Рахманова.

Млади 23-годишњи Сарана рођен је у Русији, од пре два месеца наступа под заставом Србије, а после победе је изгазио посебно задовољство.
"Осећај је фантастичан. Очекивао сам много и пре турнира, веровао сам да могу да победим и успео сам. Уживао сам играјући на сцени пред великим бројем навијачима. Никада раније нисам играо пред толико људи", изјавио је Сарана, а пренео сајт Међународног олимпијског комитета (МОК).
Премијерка Србије Ана Брнабић честитала је шаховском велемајстору Алексеју Сарани освајање титуле на турниру "Олимпијске еспорт серије" у Сингапуру.
"Хвала вам што сте представили Србију на најлепши могући начин", написала је Брнабић на Твитеру.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.