Izvor: RTS, 24.Jun.2023, 09:18

Кошаркашице Србије против Црногорки за пласман на Олимпијске игре

Кошаркашице Србије играју против Црне Горе меч за пласман од петог до осмог места. Дуел, који одлучује ко ће у квалификације за Олимпијске игре почиње у 14.45. Ток меча и кретање резултата пратите на нашем порталу.
Након убедљивог пораза од Белгије >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << наше кошаркашице настављају такмичење на Европском првенству.

Следе дуели за пласман од петог до осмог места, који су уједно и борба за пласман у квалификације за Олимпијске игре, у којима ће место наћи првих шест екипа на турниру (искључујући Француску која је домаћин ОИ).
Кошаркашице Србије су овим поразом смењене са трона, јер је наша селекција била бранилац титуле на шампионату. Једно је сигурно добићемо нове европске првакиње.
Србија је изгубила од Белгије 93:53 у дуелу у коме је ривалу све полазило за руком и у сјајном ритму је надиграо нашу селекцију. С друге стране Србија је покушала све, али није урадила ништа.
Црногорке су поражене од Француске, још убедљивије, резултатом 89:46. Тако да обе екипе изузетно пољуљане улазе у овај дуел.
Ипак Србија ће морати да покуша да пове редове, остави овај болан пораз иза себе, како би се докопала Олимпијских игара, које се одржавају наредне године у Паризу.
Дуел између Србије и Црне Горе на програму је од 14.45, а кретање резултата можете пратити на нашем порталу.
Данашњи мечеви:
Полуфинале:
Шпанија – Мађарска
Белгија – Француска
Пласман од 5. до 8. места:
Немачка – Чешка
Србија – Црна Гора

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.