Izvor: RTS, 23.Jun.2023, 21:35

Алкараз корак ближе до смене Ђоковића на првом месту АТП листе, Димитров пао у осмини финала Лондона

Шпански тенисер Карлос Алкараз савладао је Бугарина Григора Димитрова у осмини финала АТП турнира у Лондону са 6:4, 6:4. У случају освајања овог турнира, ступиће поново на прво место АТП листе уместо Новака Ђоковића.
После испадања од Новака Ђоковића >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у полуфиналу Ролан Гароса, Карлос Алкараз граби ка повратку на врх АТП листе. Ветеран Григор Димитров му је достојно парирао, али недовољно да дође до тријумфа.
Млади Шпанац је одмах показао да је фокусриан на победу брејком у првом гему меча. Имао је прилику да у шестом гему прог сета дође до два брејка предности, међутим није искористио три брејк лопте.
Други сет је такође био неизвестан. Димитров је Алкараза доминантно брејкнуо у првом сервис-гему Шпанаца, што је потом и потврдио за предност од 3:0. Борбени Карлос је узвратио истом мером, преокренувши на 4:3. Тренд освајања гемова одузамње сервиса ривалу наставили су се до десетог гема, који је Алкараз запечатио у своју корист.
Алкараз ће у четвртфиналу турнира на трави, загревања за Вимблдон, играти против Американца Себастијана Корде. 
Мастерс у Лондону носи 500 поена, што значи да би Алкараз у случају освјаања дошао до 7.675 бодова, наспрам Ђоковићевих 7.595. бодова.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.