Izvor: RTS, 23.Jun.2023, 14:54

Стефан Марковић окончао кошаркашку каријеру

Стефан Марковић трофејни репрезентативац Србије, кошаркаш Црвене звезде, завршио је у каријеру која је трајала 18 година, саопштили су црвено-бели на Твитеру.
Марковић је провео две сезоне у Црвеној звезди, а одиграо је 116 утакмица и освојио пет >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << трофеја - АБА лигу, две титуле првака Србије и два Купа Радивоја Кораћа.

"Као клуб смо поносни што је Стефан део своје играчке каријере провео и завршио у нашем клубу коме је дао много", саопштила је Звезда.
У каријери од 2006.године играо је за 10 клубова у најјачим европским лигама. Професионалну каријеру Марковић почео је у Атласу, и наставио је у Хемофарму, Бенетону, Валенсији, Банвиту, Уникаху, Зениту из Санкт Петербурга, Химкију, Виртусу из Болоње и Црвеној звезди.
Са репрезентацијом Србије у млађим категоријама освојио је златну медаљу 2007. године на Светском првенству, а са сениорском је стигао до сребра на три највећа такмичења: Олимпијске игре, Светско првенство и Европско првенство.
Звезда је Марковићу пожелела добро здравље и много среће на животном плану.
"Пефи хвала ти на сваком тренингу, утакмици које си као и увек одрадио са 101 посто могућности, хвала ти што си као играч и човек био део твоје Црвене звезде, клуба чија су ти врата у будућности увек отворена", додали су црвено-бели у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.