Izvor: RTS, 23.Jun.2023, 12:11

Војводина против Апоела у другом колу квалификација за Лигу конференција, први меч на Кипру

Фудбалери Војводине у другом колу квалификација за Лигу конференција играће против кипаркос Апоела. Црвено-бели ће први меч одиграти 27. јула у гостима, а реванш сусрет је на програму 3. августа у Новом Саду.
Први ривал Војводине на старту квалификација >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за Лигу конференција је Апоел из Никозије, славни клуб са Кипра, рекордер по броју освојених наслова првака државе, чак 28 пута, али и куп такмичења са 21. пехаром, а имају и 14 трофеја у Суперкупу.

Највећи успех у историји клуба остварен је у сезони 2011/12, када је Апоел стигао чак до четвртфинала Лиге шампиона где су заустављени од Реала из Мадрида. 
Тренутно, шеф стручног штаба је Рикардо са Пинту, српској јавности познат као некадашњи тренер Црвене звезде.
Португалац је на месту тренера тима наследио Владана Милојевића који је испустио титулу у финишу сезоне, те је Арис из Лимасола постао првак државе.
Са Пинту је недавно стигао у Апоел, а против Војводине ће имати европски деби. 
Најзвучније име тима је Федерико Македа, некадашњи фудбалер Манчестер јунајтеда. Такође, дрес кипарске екипе недавно је задужио и Ел Фарду Бен, некадашњи првотимац Звезде.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.