Izvor: RTS, 23.Jun.2023, 09:17

Вембањама стопама Робинсона и Данкана - први пик на НБА драфту, Вукчевић у Визардсима

Виктор Вембањама изабран је за првог пика на овогодишњем НБА драфту. Француз се придружио легендарним асовима Дејвиду Робинсону и Тиму Данкану, који су бирани такође од Сан Антонио спарса 1987. и 1997. године као први пикови.
На драфту је бирано 58 уместо >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << уобичајених 60 кошаркаша, јер су Чикаго булси и Филаделфија севентисиксерси одустали од 57. и 58. пика.

Сан Антонио спарси су на драфт лутрији добили могућност бирања првог пика и потврдили су избор - Виктора Вембањаму.
Француз има 19 година и први је "број један" на драфту икада из Француске, а постао је и први европски играч који није играо колеџ кошарку, а који је изабран за првог пика, још од 2006. године и Андрее Барњанија, кога су тада узели Торонто репторси.
За другог пика на овогодишњем драфту изабран је Брендон Милер који је припао Шарлоту, док је трећи Скот Хендерсон, кога је изабрао Портланд.
Вашингтон је као 42. пика на драфту изабрао српског интернационалца Тристана Вукчевића.
Визардси су претходних дана остали без највећих звезда тима, Бредлија Била који је трејдован у Финикс сансе за Криса Пола који је потом трејдован у Голден стејт и Кристапса Порзигинса који је завршио у Бостон селтиксима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.