Izvor: RTS, 22.Jun.2023, 20:22

Алкараз у Лондону изборио прво четвртфинале на трави

Шпански тенисер Карлос Алкараз убедљиво је надиграо чешког тенисера Јиржија Лехечку са 2:0, по сетовима 6:2, 6:3 и пласирао се у четвртфинале турнира у Лондону. Тренутно другом тенисеру света ово је у досадашњој каријери први пласман у неко четвртфинале на травнатој >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << подлози.
Меч са Лехечком је трајао нешто мање од сат и по времена, а Чех је пропустио сваку шансу да направи овај дуел занимљивијим, па је Шпанац без већих напора дошао до победе.

Алкараз је сигурно ушао у меч и дошао до првог сета након што је направио брејк у другом и осмом гему.
У другом сету Јиржи је на 3:1 имао шансу да се врати рибрејком, али то није успео, тако да је Алкараз лагодно дошао до победе.
Шпанац ће у четвртфиналу играти са Григором Димитровим који је надиграо Франсиска Серундола са 2:0 (6:3,7:5), док би се у полуфиналу састао са Себастијаном Кордом или Камероном Норијем.
Турнир у Лондону је одлична припрема за наступ на Вимблдону а уз то млади Шпанац има и велику шансу да на првом месту угрози најбољег међу најбољима Новака Ђоковића али су му за то сада потребне три победе и титула како би се поново нашао на врху АТП каравана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.