Izvor: RTS, 22.Jun.2023, 18:29

Одржано првенство Србије у рвању слободноим стилом

Рвачку клуб "Freestyle" из Београда првак је државе у екипном пласману, а његови рвачи Стеван Мићић (65кг), Виктор Воиновић (74 кг) и Нурасулов Магомедгаџи (125кг) освајачи су златних медаља на првенству Србије у рвању слободним стилом.
Државно првенство >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србије у рвању слободним стилом за сениоре одржано је у просторијама Војвођанске рвачке академије у Кањижи. На првенству је учествовало преко 200 најбољих такмичара из наше земље.

Најуспешнији су били репрезентативци Србије из клуба "Freestyle" Стеван Мићић (65кг), Виктор Воиновић (74 кг) и Нурасулов Магомедгаџи (125кг). Они су показали изузетан ниво рвања и супериорност над противницима јер су све три златне медаље освојене победама техничким тушем.
У екипном пласману титула првака државе припала је рвачком клубу "Freestyle" из Београда.
"Поносан сам на постигнуте резултате на Државном првенству. Три златне медаље техничком супериорношћу и титула најбољег клуба јасан су показатељ да смо на добро путу. У Србији је доминантан грчко - римски стил, али подршком Рвачког савеза Србије, добрим планирањем тренажног процеса и одличним условима, овај стил се све више развија и види се велики помак. Ова три изузетна момка праве озбиљне резултате на светским и европским такмичењима, а верујем да ће бити све бољи и да ће Србија славити њихове успехе.", изјавио је Дејан Јовичић, из рвачког клуба "Фреестyле" и тренер репрезентације у слободном стилу.
Одмах након Државног првенства, репрезентазивци Србије у слободном и грчко - римском стилу заједно су отишли на припреме у Шпанију где се спремају за предстојеће сениорско Светско првенство у Београду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.