Izvor: RTS, 22.Jun.2023, 14:06

Дуљај: Једино могу да обећам да ћемо дати све од себе

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај изјавио је да ће клуб из Хумске покушати у наредној сезони да буде конкурентан у свим такмичењима.
Фудбалери Партизан су званичном прозивком почели припреме за нову сезону. Партизан ће поред Суперлиге Србије >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и државног купа наредне сезоне играти у трећем колу квалификација за Лигу конференција.

"Сви знамо да смо били на четвртој позицији, то је један од најгорих резултата у историји Партизана у којима сам нажалост и ја учествовао. Оно што сам ја тражио од клуба је да тражимо профил играча који немају преко 30 година, већ да то буду играчи који могу да донесу нову енергију клубу и да клуб од њих профитира уколико се покажу квалитетнима", рекао је Дуљај.
Тренер црно-белих је истакао да Партизан има доста младих играча који ће конкурисати за први тим.
"Имамо доста младих играча који ће конкурисати за први тим, што не значи да ће одмах улетети у ватру, јер мора да се створи један позитиван амбијент. Свако ко може одмах бити конкурентан ставићу га да игра јер смо и ми тако одрасли овде. Чека их изузетно напоран рад, покушаћемо да их ослободимо притиска и да расту уз мало искусније играче који ће бити поред њих", рекао је Дуљај.
Дуљај је навео да не жели ништа да обећава уочи почетка нове сезоне.навео да не жели ништа да обећава уочи почетка нове сезоне.
"Имамо три такмичења, покушаћемо да будемо конкурентни. Не желим ништа да обећавам унапред, једино могу да обећам да ћемо дати све од себе и стручни штаб и људи у клубу. Партизан мора да буде јачи, агресивнији, бржи и за то су нам потребни и адекватни играчи", додао је Дуљај. 
Шеф струке црно-белих је позвао навијаче да у великом броју наредне сезоне подрже фудбалере Партизана.
"Не чекамо крај прелазног рока како бисмо доводили играче већ ћемо то урадити до одласка у Словенију како не бисмо отишли на припреме са једним тимом и вратимо се са другим. Од играча зависи каква ће бити екипа. Оно што доводи публику на стадион то је екипа која константно напада. Kо год је тренер навијачи то траже, да виде екипу која доминира. Позивам навијаче да дођу, нека певају шта год хоће, само да их видим. Само дођите", навео је Дуљај и додао да ће нови капитен после одласка Слободана Урошевића бити домаћи играч.
Спортски директор Партизана Ивица Kраљ најавио је још неколико појачања у наредном периоду.
"Направили смо за сада два трансфера, још неколико играча је у плану током наредних дана. Предност је што смо у томе успели већ почетком овог месеца јер знате да прелазни рок траје до 15. септембра. Имамо времена да направимо екипу која ће бити 90 одсто на окупу пре почетка припрема у Словенији. Жеља је да афирмишемо неке младе играче, да се вратимо нашим коренима и да они буду носиоци. Навикли су да носе дрес Партизана, навикли су да носе грб који је поприлично тежак, осећају притисак. Молим све навијаче да буду уз Партизан јер знате колико нам подршка значи. Потребно је времена и стрпљења, разумевања. Надам се да ће се резултат свега тога ће се појавити у најскорије време", рекао је Kраљ.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.