Izvor: RTS, 21.Jun.2023, 23:31

Отворене Европске игре, заставу Србије носили кајакаши

Треће Европске игре отворене су званично у Кракову, а част да на отварању носе заставу Србије имали су кајакаши Милица Новаковић и Марко Новаковић.
Игре ће трајати до 2. јула, а Србију ће представљати 82 спортиста. Европске игре су генерална проба >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за Олимпијске игре које ће се одржати у Паризу, али и шанса за многе српске спортисте да дођу до олимпијске норме и тако обезбеде визу за главни град Француске.
Пре церемоније отварања већ су одржана такмичења у појединим спортовима, а одличне резултате за Србију су остварили кајакаши.
Мушки двојац К2 500 Драгосављевић/Холперт изборио је директан пласман у финале заузевши челну позицију у својој квалификационој групи. Мушки четверац К4 500 у саставу Новаковић/Џомбета/Врдољак/Торубаров изборио је пласман у финале освојивши друго место у полуфиналној трци.
Женски двосед К2 500 Бедеч/Достанић обезбедио себи место у финалу заузевши 3. позицију у полуфиналу.
Мушка 3x3 репрезентација Србије наступ на такмичењу започела је одигравши две утакмице, и обе је изгубила, Естонија је победила 17:16, а Немачка 19:16.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.