Izvor: RTS, 21.Jun.2023, 18:51

Два пораза баскеташа Србије на Европским играма у

Баскеташи Србије у промењеном саставу поражени су од Естоније 17:16 у првом мечу и од Немачке 19:16 у другом мечу Групе Б Европских игара у Кракову чиме су изгубили шансу да прођу групу.
Измењен састав репрезентације Србије у баскету уписао је два пораза >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на старту турнира Европских игара чиме су изгубили шансу да се пласирају у нокаут фазу.
Репрезентација коју чине Вук Боровчанин, Никола Ковачевић, Марко Милаковић и Ђуро Даутовић поразима је у прва два меча изгубила шансу да се пласира у нокаут фазу турнира.
Естонци су у првом дуелу тријумфовали 17:16 захваљујући већем броју слободних бацања, али и бољој одбрани.
Естонци су имали равноправан учинак у тиму, тако што су сви постигли по пет, односно четири поена.
У мечу против Немаца који су "орлови" изгубили 19:16 пресудили су бољи проценти за три ове екипе. Ривали селекције Србије убацили су шест од 10 тројки, док су Срби убацили свега једну двојку из 12 покушаја.
Репрезентативац Немачке Ађепонг убацио је девет поена.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.