Izvor: RTS, 20.Jun.2023, 11:08

Естонска тенисерка Анет Контавејт завршава играчку каријеру после Вимблдона

Естонска тенисерка Анет Контавејт саопштила да је због проблема са хроничном повредом леђа одлучила да по завршетку Вимблдона оконча играчку каријеру, преноси Би-Би-Си (ББЦ).
Контавејт (27) је навела да јој болови у леђима онемогућују да се даље >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << бави тенисом на врхунском нивоу. Естонка је најбољи резултат на гренд слем турнирима остварила 2020. године када је стигла до четвртфинала Аустралијан опена.

"Завршавам каријеру као професионални спортиста. После неколико посета докторима и консултацијама са мојим медицинским тимом утврђено је да имам проблем са диском у доњем делу леђа, што ми онемогућава да се даље такмичим. Донела сам заставу Естонију на тениске терене и играла пред навијачима широм света. Спремна сам за нове животне изазове, после Вимблдона на којем ћу учинити све да остварим добар резултат“, написала је Контавејт на Инстаграму.
Контавејт је у каријери освојила шест ВТА титула. Она је тренутно 79. тенисерка света, а најбољи пласман у каријери имала је у јуну прошле године када је била друга играчица света.
Вимблдон почиње трећег јула, а жреб ће бити одржан 30. јуна.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.