Немачка: Проблеми у логистици и транспорту због слабе потражње и мањка радника

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 14:33

Немачка: Проблеми у логистици и транспорту због слабе потражње и мањка радника

Немачке компаније које се баве логистиком и транспортом се суочавају са недостатком потражње, закључак је данас објављеног истраживања Института за економска истраживања ИФО из Минхена. Фото: Танјуг/Moritz Frankenberg/dpa via AP У другом кварталу ове године је 35,2 одсто немачких фирми у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << секторима логистике и транспорта пријавило да има проблеме са потражњом, што је раст у односу на 33,8 одсто у првом кварталу.
„Раст цена услуга у логистици и транспорту – који је у неким случајевима веома изражен – је довео до недавног пада потражње“, сматра стручњак ИФО Патрик Хепнер. Економски развој је у овом тренутку пригушен, што додатно оптерећује сектор транспорта, посебно теретни транспорт.
Главни проблем за немачку логистику и транспорт је недостатак квалификоване радне снаге, а овај проблем је у другом кварталу признало 48,3 одсто компанија.
„Очекујемо да ће се ова ситуација средњорочно погоршати. Број возача че и далеј падати из демографских разлога“, додаје Хепнер.
Er Srbija uspostavila sezonske letove između Beograda i Ohrida

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка: Проблеми у логистици и транспорту због слабе потражње и мањка радника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.