Izvor: RTS, 18.Jun.2023, 18:57

Маљковић: Страшне грешке и неодговорност довеле до пораза

Селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић рекла је да су страшне грешке и неодговорност играчица коштале екипу пораза и губитка првог места у Групи Д.
Мађарска је савладала Србију са 81:75, тако да су наше кошаркашице завршиле као друге >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у групи и у осмини финала играће против Велике Британије, Мађарска је остварила директан пласман у четвртфинале.
 "Кад нам је то најмање требало, играле смо најгоре. Недостатак је био изостанак Тине Крајишник која је јуче на тренингу повредила зглоб и надам се да ће се вратити, а са њиховим доминантним центрима и поред тога се видео јасан проблем, то су сви видели. Имали смо страшне грешке, фаулове водећих играчица и неодговорност је кључна реч", рекла је селекторка за сајт Кошаркашког савеза Србије.
Србија ће сад морати да игра против Велике Британије у осмини финала, уместо да има директан пласман у четвртфинале.
"Нисмо у категорији тимова који могу да буду оно што што сте ви навикли и то су више него чудне ствари. Морамо да погледамо реално и сад идемо на Велику Британију, која је страшна екипа са два-три сјајна играча, па морамо да играмо много другачије да бисмо могли да идемо на победу", додала је Маљковић.
Наставила је затим са анализом пораза од Мађарске.
"Уз тај Тинин пех, нисмо успели да дамо нешто више и онда су дошли пенали и неискуство, и нисмо заслужили ово и ако победимо Британију… Идемо напред. Заслужили смо да играмо утакмицу, нисмо заслужили пораз од четири поена, било је шест поена и не требају нама калкулације, тако да сам скроз ок са овим болнијим поразом.“
“Надам се да ће кошаркашице сво то неискуство да претворе у огромну надљудску борбеност, јер то нам је потребно. Ако успемо да се скупимо, само лудачком борбеношћу можемо нешто да урадимо. Тако је увек било са овом репрезентацијом. С обзиром на смену генерације и на све проблеме успут, Црвендакић није била ту два дана, ипак је она дошла данас право на утакмицу, Тина се повредила… Чуда нису могућа сваки дан", закључила је селекторка.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.