Izvor: RTS, 18.Jun.2023, 11:50

Финале Лиге нација у фудбалу - Хрватска против Шпаније

Репрезентација Хрватске ће играти против селекције Шпаније у финалу Лиге нација. Утакмица почиње у 20.45, а ток дуела можете пратити на нашем порталу.
Хрватска је победила Холандију са 4:2 после продужетака у првом полуфиналу, а Шпанија је била боља >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << од Италије са 2:1.

Хрватској ће ово финале бити прво у Лиги нација, док је Шпанија већ једном играла против Француске 2021. године и била другопласирана.
У овосезонској Лиги нација Хрватска је у седам одиграних дуела била победница у шест мечева и са само једним ремијем против Француске стигла до финала.
С друге стране, Шпанија је убележила два ремија са Португалијом и Чешком и један пораз од Швајцарске, остале четири утакмице је победила.
Селектор Хрватске Златко Далић најчешћу формацију коју користи је 4-3-3, а повремено прелази и на 4-2-3-1 и не одступа од везне тројке - Лука Модрић, Матео Ковачић и Марцело Брозовић.
Луис де ла Фуенте, шеф стручног штаба Шпаније је прагматичнији од претходника Луиса Енрикеа који је захтевао од играча да се сви бране и да сви нападају. 
Садашњи селектор Шпаније инистира на индивидуалној креативности играча и најчешће наступа у формацији 4-3-3.
Финале Лиге нација игра се у Ротердаму на стадиону Фудбалског клуба Фејнорд познатијем као "Де Кујп" од 20.45, а ток дуела можете пратити на нашем порталу.
Досадашњи освајачи Лиге нација су Француска 2021. и две године раније селекција Португалије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.