Izvor: RTS, 18.Jun.2023, 08:22

Кошаркашице Србије против Мађарске за максималан учинак у групној фази Европског првенства

Кошаркашице Србије играју трећи дуел групне фазе на Европском првенству против селекције Мађарске. Утакмица је на програму у 15.00 у "Арени Стожице" у Љубљани. Ток утакмице можете пратити на нашем порталу.
Репрезентација Србије брани европско злато, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << а поход ка новом изабранице селекторке Марине Маљковић победама су започеле нови циклус такмичења. 

Србија је на старту турнира у оквиру Групе Д била боља од Турске, а затим је савладала и Словачку. У трећем мечу очекује их дуел против селекције Мађарске која има половичан успех до сада. 
Мађарска је тријумфовала над Словачком, а затим у узбудљивом мечу поражена од Турске. 
Да би кошаркашице Србије задржале прву позицију у групи поред победе одговара им и пораз са мање од девет поена разлике.
Првопласирани тим пласираће се директно у четвртфинале, док ће другопласирани и трећепласирани за пролаз међу осам најбољих екипа Старог континента морати да разигравају са тимовима из Групе Ц у којој се налазе Словенија, Француска, Немачка и Велика Британија.
Табела:
Србија 2/0
Турска 1/1
Мађарска 1/1
Словачка 0/2
Селекторка Србије Марина Маљковић изнела је похвалне речи на рачун противница у трећем колу.
"Играју веома агресивно, пожртвовано. То су играчице из најјачих мађарских клубова, а већ смо причали о њиховој лиги. Не постоји ниједна која не игра Евролигу, у најгорем случају је у Еврокупу, и то на врло озбиљном нивоу. Стварно заслужују свако поштовање. Играју јако добро. Океј, изгубиле су сада од Турске у последњим секундама, али све што су показале до сад је стварно добро. Са овом игром као против Словачке, немамо шта да тражимо", закључила је Маљковић.
Дуел Србије и Мађарске на програму је од 15.00, а ток меча можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.