Izvor: RTS, 17.Jun.2023, 20:49

Магдебург и Килце у финалу рукометне Лиге шампиона

Рукометаши пољског Килцеа и немачког Магдебурга направили су велика изненађења у полуфиналима фајнал-фора Лиге шампиона и бориће се међусобно у недељу од 18 часова за титулу првака Европе.
Магдебург је после спектакуларног меча, после петераца, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << елиминисао шпанску Барселону, двоструког узастопног шампиона.  Магдебург је победио 40:39 после седмераца, после продужетака је било 38:38, а после регуларног тока 31:31 (16:18). 
Голом Каја Смитса три секунде пре краја меча Магдебург је изборио продужетке, а после додатних два пута по пет минута није било победника, па се приступило седмерцима у којима се немачки клуб боље снашао. 
Смитс је са 12 голова предводио Магдебург ка победи, најбољег стрелца меча са 12 голова, осам је дао Михаел Дамгард Нилсен, а пет Гисли Торгеир Кристјансон.  Барселону је предводио Тимоти Нгесан са девет голова, осам је дао Алеш Гомез Абељо, а шест Лудовик Фабрегас. 
Килце је такође у драматичном мечу савладао ПСЖ, који није искористио последњи напад за изједначење и продужетке.  Алекс Душебајев је предводио Килце ка великој победи са шест голова, пет је дао Артсем Каралек, а четири Аркадијуш Морито. 
Код Барселоне је најефикаснији био Лук Стајнс са шест голова, по четири су дали Даинис Кристопанс и Елохим Пранди.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.