Izvor: RTS, 17.Jun.2023, 19:36

Мицић предводио Анадолу Ефес до рекордне титуле

Кошаркаши Ефеса нови су прваци Турске, пошто су у победили Пинар Каршијаку и у трећој утакмици финалне серије плеј-офа и са 3-0 у победама дошли до титуле. Најзаслужнији за победу био је Василије Мицић, који је постигао чак 29 поена.
Тим Ефеса је и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у трећој утакмици на гостовању наставио победничку серију и надиграо Пинар Каршијаку са 83:74 (28:27, 20:19, 16:17, 19:11).

До победе их је новом одличном игром предводио српски интернационалац Василије Мицић који је био и најефикаснији играч утакмице.
Мицић је убацио чак 29 поена, а мало му је недостајало и за двоструки двоцифрени учинак јер је имао и 9 асистенција уз један скок.
За победнички тим Шејн Ларкин је додао 15, Родриг Бубоа 11, а Амат Мбаје 10.
Код домаћина је најефикаснији био Вито Браун са 21 поеном, а Ерик Меколум је дао 18.
Ефес је тако дошао до рекордне 16. титуле првака Турске, чиме је додатно потврдио статус најтрофејнијег клуба у држави.
Освајањем титуле дугогодишњи тренер Ефеса Ергин Атаман се тријунфално опростио од клуба са којим је два пута освојио Евролигу (2021. и 2022) и четири пута титулу првака Турске. Атаман ће од следеће сезоне бити тренер Панатинаикоса.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.