Izvor: RTS, 16.Jun.2023, 23:24

Продужетак у Болоњи, Виртус изједначио против Олимпије у борби за титулу

Кошаркаши Виртуса савладали су на свом терену Олимпију из Милана 93:89 после продужетка и изједначили на 2:2 у финалној серији плеј-офа италијанског шампионата.
Италијанска лига једна је од ретких у Европи у којој се финале плеј-офа игра на четири >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << победе, а по свему судећи очекује нас много узбуђења до краја борбе за титулу.
Виртус је у четвртом мечу серије, после много муке и продужетка, савладао Олимпију 93:89 и изједначио на 2:2 у победама.
Екипа Серђа Скариола одлично је одиграла прво полувреме, већ у првој четвртини стекла двоцифтрену предност, али се гости нису предавали и у последњој деоници су великим преокретом изборили продужетак.
Екипа Етореа Месине поледњу четвртину добила је резултатом 29:16 и умало дошла до брејка у финалној серији.
Ипак, у додатних пет минута Виртус је био бољи тим, па ће се за три дана у Милану одлучивати ко ће први до меч-лопте.
Белинели и Мајки били су најефикаснији у победничкој екипи са по 18 поена, док је Милош Теодосић уз 10 поена уписао и 8 асистенција.
У пораженом саставу Шилдс је био најбољи са 26 поена, Нејпир је додао 16, а Мели 12.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.