Izvor: RTS, 16.Jun.2023, 23:10

Барса повела против Реала у финалу шпанског шампионата

Кошаркаши Барселоне савладали су екипу Реала 97:88 и тако повели у финалној серији плеј-офа шпанског националног шампионата. Друга утакмица се игра већ за два дана, а поново ће Барса бити домаћин.
Изузетно узбудљиву утакмицу одиграла су два најбоља >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << шпанска тима, а Барселона је у завршници успела да дође до победе 97:88 и вођства у финалној серији плеј-офа АЦБ лиге.
Шампион Европе боље је ушао у меч и стекао предност у првој деоници. Ипак, Барса је у финишу прве четвртине серијом 10:2 преокренула резултат и на први одмор отишла са предношћу од 28:23.
У другој деоници водила се изједначена борба, али гости у финишу првом полувремена поново долазе до предности - 50:47.
Врло нервозна игра на обе стране обележила је трећу деоницу, а екипа Шараса Јасикевичијуса успела је да врати предност на своју страну пред улазак у полседњих 10 минута - 63:61.
А онда, у последњој четвртини - спектакл.
Решетали су кошеве и једни и други, али такав расплет више је одговарао домаћем тиму, који је у неколико наврата стизао до двоцифрене предности.
Реал је у финишу успео да приђе на пет поена минуса, али то је све што је екипа Ћуса Матеа успела да уради на овом мечу.
Најефикансији у победничком тиму био је Николас Лапровитола са 19 поена, Миротић и Шанли додали су по 14, док су се на другој страни истакли Родригез са 16, Таварес са 15 и Љуљ са 14 поена.
Барса је повела 1:0 у финалној серији која се игра до три победе, а други меч игра се за два дана, такође у Каталонији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.