Izvor: RTS, 16.Jun.2023, 16:40

Колаковић: Шест бодова са првог турнира су добра подлога за будућност

Селектор одбојкаша репрезентације Србије Игор Колаковић изјавио је пред пут у Ротердам да је нови турнир Лиге нација нова прича и нова шанса за његову екипу.
Одбојкаши репрезентације Србије 18. јуна путују у Ротердам где ће играти на турниру друге >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << седмице Лиге нација 2023. године. Србија ће од 20. до 25. јуна играти против САД, Немачке, Италије и Холандије.

"Ја волим да идем утакмицу по утакмицу. Нама је свака победа битна. Ја бих био задовољан са четири победе, које нажалост нисмо остварили. Наговестили смо против Јапана и Словеније да можемо да дођемо до изненађења. Успели смо то против Пољске. Шест бодова са првог турнира су добра подлога за будућност. Опет нећемо бити комплетни колико бисмо волели да будемо. Први противника је Америка, следи нам озбиљан испит против екипе која је изгубила само од Бразила. Нови турнир је нова прича", истакао је Колаковић.
Техничар националне селекције Алекса Батак додаје да његовом тиму предстоје велики изазови.
"Могу да кажем да смо задовољни али увек то може боље. Јаке екипе нас очекују у Холандији, сигурно нам следи још већа борба. Биће потребан јо бољи фокус и веће залагање да се обезбеди добар резултат. Мислим да смо добро радили и да смо спремни за нови турнир. Мислим да имамо респектабилну екипу која ће дати све од себе и видећемо какви ће бити резултати", закључио је Батак.
Селектор Србије Игор Колаковић нагласио је да ће састав тима који ће играти у Холандији бити познат у петак увече после тренинга.
Одбојкаши ће такмичење по групама одиграти од 6. јуна до 9. јула. Финални турнир Лиге нација 2023. године у конкуренцији одбојкаша одиграће се од 19. до 23. јула у Гдањску, у Пољској.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.