Izvor: RTS, 16.Jun.2023, 12:51

Одбојкаши Србије квалификације за ОИ у Паризу играће у Токију

Одбојкаши репрезентације Србије играће у Б групи квалификација за Олимпијске игре 2024. године у Токију са Јапаном, САД, Словенијом, Турском, Тунисом, Египтом и Финском, објавила је Светска одбојкашка федерација (ФИВБ). Пласман на ОИ избориће две првопласиране репрезентације >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << из групе.
Сениори Србије ће у 1. колу, у суботу, 30. септембра, играти против Турске од 6:00 часова по нашем времену.

У 2. колу, у недељу, 1. октобра, Србија игра против Туниса од 6:00 часова по нашем времену, а у 3. колу, у уторак 3. октобра, против Египта у истом термину. У 4. колу, у среду, 4. октобра, одбојкаши Србије ће играти против Финске од 6:00 часова по нашем времену, а у 5. колу, у петак, 6. октобра против Јапана од 12:25 часова по нашем времену.
Српски одбојкаши ће у 6. колу, у суботу, 7. октобра, играти против САД од 9:00 часова по нашем времену, а у последњем, 7. колу, у недељу, 8. октобра, против Словеније у истом термину.
У А групи у Рио де Жанеиру играће Бразил, Италија, Иран, Куба, Украјина, Немачка, Чешка и Катар. У Ц групи у Сјену играће Кина, Пољска, Аргентина, Холандија, Канада, Мескико, Белгија и Бугарска.
По новом систему квалификација, 24 најбоље репрезентације са ранг листе ФИВБ подељене су у три групе са по осам селекција, а пласман на ОИ избориће по две најбоље репрезентације из сваке групе, односно укупно шест репрезентација.
Одбојкашице Србије свој турнир играће у А групи у Нингбоу са Кином, Доминиканском Републиком, Холандијом, Канадом, Чешком, Мексиком и Украјином.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.