Izvor: RTS, 16.Jun.2023, 11:12

Адриана Вилагош: Екипно првенство Европе део припрема за Олимпијске игре у Паризу

Српски атлетичари спремају се за Eкипно првенство Европе које се одржава у Пољској, а нашу земљу представља 41 учесник. Селектор атлетске репрезентације Един Зуковић и освајачица европског сребра Адријана Вилагош су у гостовању на "Јутарњем програму" говорили о >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << припремама пред то такмичење.
Србија је у другом рангу атлетских репрезентација, а на Европском екипном првнеству се три најбоље пласиране репрезентације пласирају у прву лигу.
Селектор Един Зуковић је навео да се ово такмичење само део великог пројекта са младим атлетичарима.
"Имамо изузетно јаку репрезентацију, спој младости и искуства. Сем Иване Вулете, које нема из објективних разлога, ту је њена наследника Милица Градашевић, као и остали наши освајачи медаља. Имаћемо леп и тежак задатак да будемо при средини табеле. Имамо пуно младих атлетичара, који се спремају за велика такмичења. Ово је за њих велико искуство и део нашег пројекта за улазак у прву лигу Европе. Резултат појединаца није толико битан колико пласман, тако да ће бити доста тактике. от је нешто што нам договара, надам се да ћемо испунити оно што смо зацртали", навео је Зуковић на "Јутарњем програму".
Најбоља млада бацачица копља у Европи и свету Адриана Вилагош искористиће Европско екипно првенство за темпирање форме за јача такмичења која надолазе, те да тренутно није на нивоу за обарање сопственог рекорда.
"Не осећам да сам сад спремна за то, али верујем да кад дођу најважнија такмичења у августу да ћу бити спремна. Припремам се за Олимпијске игре у Паризу, да тамо будемо у најбољој форми и да покажем шта знам", рекла је Вилагош.
Екипно првенство Европе траје од 20. до 25. јуна.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.