Izvor: RTS, 16.Jun.2023, 09:53

Одбојкашице Србије после пет сетова поражене од селекције Бразила

Одбојкашице Србије поражене су од селекције Бразила резултатом 3:2 (23:25, 25:22, 21:25, 25:12, 15:11) у другом мечу друге седмице Лиге нација у Бразилији.
У репризи прошлогодишњег финала Светског првенства, Србија је одиграла одличан меч, али је Бразил ношен >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << атмосфером са трибина успео да оствари минималну победу. Фантастично су изабранице Ђованија Гвидетија одиграле први сет. После нешто бољег почетка Бразила (4:2), Србија је направила серију од 7:0, али се на томе није зауставила и стекла је лепу резултатску залиху.
Ипак, домаћин је учинио завршницу занимљивом, пошто је успео да поравна резултат (23:23), али су сениорке Србије биле довољно концентрисане и на крају су повеле са 1:0. Готово идентична слика на терену била је и у другом сету, али су овог пута улоге биле замењене. Бразил је од старта био агресиван, да би Србија сјајном игром у другој половини сета пришла на два поена заостатка у завршници.
Међутим, домаћин је био истрајан и убрзо је изједначио укупан резултат. Дешавања у претходном сету нису пореметила Србију, која је у трећем поновила игру из првог периода. Све је функционисало у игри тима који са клупе предводи Ђовани Гвидети. Иако је и Бразил имао своје шансе.
На крају су сениорке Србије биле одличне у завршници и по други пут су повеле на овом мечу. Било је јасно домаћину турнира да све карте у четвртом сету мора да баци на напад. Тако је и било, пошто је Бразил био и више него агресиван и успео је да избори тај-брејк. Бразил је наставио са бољом игром и на почетку петог сета, али се Србија ни у једном тренутку није предавала.
На крају Бразил је искористио предност и стигао је до минималног тријумфа. Трећи меч у Бразилу, Србија ће одиграти у суботу, 17. јуна од 2.00 часа по нашем времену против Тајланда. Финални турнир Лиге нација 2023. године у конкуренцији одбојкашица одиграти од 12. до 16. јула у Арлингтону у САД.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.