Izvor: RTS, 15.Jun.2023, 23:28

Ивановић: Честитке Партизану али верујемо да можемо освојити АБА лигу

Тренер Црвене звезде Душко Ивановић честитао је Партизану на победи у другом финалном мечу Аба Лиге али није изгубио оптимизам и после меча је истакао уверење да његов тим може начинити преокрет на свом терену и одбранити титулу.
Кошаркаши Црвене >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << звезде после велике борбе поражени су од Партизана са 87:78 и у другом мечу финала регионалне кошаркашке АБА лиге али њихов тренер верује да ће успети да у наставку начине преокрет.

"Страшно верујем мојим играчим. Знам како могу да играју, знамо да можемо да победимо Партизан и то стварно и искрено мислим. Ако неко хоће да освоји финале, не може да има сумње да ће да победи", рекао је тренер Црвене звезде.
 Тренер црно белих је спортски честитао ривалу, али уз кратку анализу меча и истакао како верује да његов тим може до трона.
 "Честитке Партизану, искористио је предност домаћег терена и води 2-0. Играли смо вечерас далеко боље у првом полувремену, имали смо шансе да победимо, али смо даровали победу Партизану неким промашајима и нарочито са падом у одбрани у другом полувремену. Али добро, 2-0, игра се до три, сада се игра код нас, ништа то не мења, ни наш филинг да можемо да победимо и освојимо АБА лигу", рекао је тренер Црвене звезде.
 Анализирао је и тренутне пропусте тима за које верује да ће бити отклоњени на домаћем терену и истакао да верује у победу свог тима.
 "Вечерас нам је недостајао добар завршетак акција, промашили смо три четири зицера и пала је концентарација у одбрани и заборавили смо да утакмица траје 40 минута, нарочито у одбрани.“
Наговестио је и тактику коју ће његов тим применити у наставку финалне серије како би дошао до преокрета.
„Играћемо са максималном енергијом коју можемо да имамо. Можда још и већу него што смо имали на овој утакмици. Промашити зицер је саставни део игре. Изгледа лако, али понекад је тешко, што изгледа немогуће. Немојмо да мислимо да је лако. Није баш лако. Надам се да ћемо зицере на наредној утакмици погодити. Познајемо се доста добро, играли смо и раније, седам утакмица. Ситни детаљи ће вероватно одлучивати. И ми и Партизан нешто ћемо променити", закључио је Душко Ивановић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.