Izvor: RTS, 15.Jun.2023, 23:07

Шпанија у последњим минутима изборила финале Лиге нација

Фудбалери Шпаније савладали су у полуфиналу Лиге нација селекцију Италије 2:1, па ће у недељу од 20.45 у финалу снаге одмерити са селекцијом Хрватске.
Шпанија је голом Хоселуа у 89. минуту победила Италију 2:1 па ће у недељу од 20.45 за трофеј играти против >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Хрватске у Ротердаму на стадиону "Де Кајп".
Шпанија је у меч ушла са високим пресингом од самог старта што им се исплатило већ у 4. минуту. Зачетак акција од голмана, без дугих лопти коштали су "азуре". Бонући је био под притискомдриблао је па изгубио лопту на 18 метара од гола.
Јереми Пино је то искористио, ушао у шеснаестерац и на 10. мечу за селекцију Шпаније постигао свој други гол. 
Шпанија је нападала, а Италија је своју шансу чекачала у транзицији. Током једног напада "азура" фудбалер Сосиједада Робин де Норманд играо је руком, а судија Винчић је показао на белу тачку.
Сигуран из пенала у 10. минуту био је Ћиро Имобиле.
До полувремена резултат се није мењао упркос шансама које је имала Шпанија.
Иако је Шпанија у другом полувремену имала иницијативу, нападала, стварала прилике, фудбалери Италије успешно су бранили свој гол и све је личило да ће се поново гледати продужеци.
Да до тога не дође у 89. минуту постарао се Хоселу који је у игру ушао свега пет минута раније.
Алба је центрирао са бока, Италијани су се одбранили, лопта је стигла до Родрија који је закачио неког у блоку након чега се докотрљала до Хоселуа који ју је спровео у празну мрежу, јер је Донарума већ био на земљи.
Шпанија ће у недељу од 20.45 за трофеј играти против Хрватске у Ротердаму на стадиону "Де Кајп", док ће Италија у борби за треће место од 15.00 часова снаге одмерити са домаћином Холандијом на стадиону "Де Гролш Весте" у Енсхедеу. 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.